Zwangerschapshulp, Zwangerschapdepressie, Zwangerschap depressie, Zwangerschap roze wolk, Zwangerschap, Coaching, Coach, Mama coach, Mama-coach

Zwangerschap bij: Hoogsensitiviteit, Empaths of vrouwen met Autisme.

Wanneer je als vrouw hoogsensitief of HSP (High Sensitive Person), Empath of Autisme hebt, ervaar je alles intensiever intern en om je heen. 

 

Je hebt een intensievere en een meer gedetailleerde waarneming (horen, zien, ruiken, proeven, voelen). Een sterk vermogen sferen en stemmingen van anderen aan te voelen en ervaart een intense verwerking van alle prikkels en signalen om je heen en dat zijn er tegenwoordig nogal wat.

Ook je telefoon geeft constant prikkels.

Hooggevoeligheid is een prachtige karaktereigenschap, waar je je voordeel mee kan doen, mits je je energie goed weet te doseren. Je hooggevoeligheid als kracht inzetten, in plaats van het als een last te ervaren, zorgt voor meer energie en mentale veerkracht. Veel hoogsensitieven, empathen en vrouwen met Autisme ervaren meer last van hun kenmerken, dan dat zij dit als een kracht ervaren.

Als er teveel prikkels binnenkomen, kun je overprikkeld raken. Door veel vallen, maar vooral nog veel vaker opstaan, kan je (spreek ik uit ervaring) op een punt komen waarbij je je hooggevoeligheid volledig als kracht kan inzetten. Bij Cinzento Rosa leer ik jou heel graag om ook optimaal met jouw eigen hooggevoeligheid (of Autisme) om te gaan en je in je kracht te zetten gedurende één van de meest bijzondere periodes uit je leven; je zwangerschap, maar ook daarna als moeder.

De transformatie van vrouw naar moeder is zeer intens (misschien heb je de periode van kind naar puber ook als intens ervaren), ook als je niet hooggevoelig bent. Als je een kindje krijgt, wordt je intuïtie op natuurlijke wijze versterkt. Men spreekt niet voor niets over het “moederinstinct”.

Als hoogsensitief persoon is je intuïtie al heel sterk ontwikkeld (bij vrouwen met Autisme verschilt dit) en dit wordt dan nóg krachtiger. Hierdoor kan het nodig zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe balans.

 

Tevens krijg je met de komst van een baby/kindje met veel en vaak nieuwe prikkels te maken. Denk aan personen die tijdens je bevalling aanwezig zijn, de kraamzorg bij jou thuis, de zorg voor je baby/kindje, eventueel kraamvisite en nog veel meer. Tenslotte kun je als HSP’er intenser reageren op medicatie en hormonen, maar ook lichaamsveranderingen. Allemaal zaken die je uit balans kunnen brengen, maar ik kan je leren hoe je in je kracht kunt blijven of hoe je dit kunt leren, stap voor stap. Natuurlijk kan overprikkeling zo nu en dan op de loer liggen, dit kan en dit mag er zijn; het is een leerproces van vallen en opstaan, maar door de consulten en lessen heb jij dan geleerd hoe jij jezelf weer in je kracht kunt zetten en jezelf weer op de rails te krijgen zodat je jezelf niet verliest.

Winter

Zwangerschap bij; Hoogsensitiviteit, Empaths, vrouwen met Autisme.
(lichamelijk, mentaal, spiritueel)