Verbinding; hoofd- & lichaam connectie.

Wanneer het hoofd teveel denkt, maak je weinig of minder connectie met het lichaam.

Soms ben je je misschien geheel onbewust van je lichaam (haar gevoel, emoties, behoeften)..... door drukte, teveel afleiding of aangeleerde dis-connectie. Hierdoor ben je je minder bewust van je eigen behoeften. Door langdurig negeren van eigen behoeften, kan er een depressie ontstaan.

 

Bij Cinzento Rosa is het mogelijk door oefeningen en bewustwording hoofd- en lichaam beter te verbinden. Opnieuw liefde (zorg en aandacht) te leren geven aan je lichaam. Naast bewustwording over de oorzaken van dis-connectie en hierdoor bijv. ontstaan van een depressie, kunnen oefeningen met betrekking tot beter verbinden met jezelf, zorgen voor een algehele betere gezondheid.

Meditatie & lichaamsgerichte oefeningen/ therapie.

Meditatie wordt vaak als iets 'zweverigs' gezien, terwijl het juist een hele mooie tool kan zijn om hoofd en lichaam beter te verbinden en stil te staan bij je geestelijke en lichamelijk behoeften. Hierdoor ben je juist helemaal niet zweverig bezig, maar juist ge-aard en bewust van wat jij nodig hebt en hoe je je voelt. Mediteren hoeft niet moeilijk te zijn... en juist heel goed zijn, als je uit een depressie wilt komen.

Indien cliënten hiervoor openstaan, is het mogelijk om bij Cinzento Rosa te werken aan meditatie op verschillende manieren (wat bij de persoon past); lopend, zittend of liggend, met of zonder begeleiding op de achtergrond, met of zonder muziek, met of zonder geuren (hierin kunnen wij ook adviseren, welke natuurlijke essentiële olie te gebruiken & verdamper), met of zonder oefeningen mbt bewustwording (lichaamsgerichte oefeningen/therapie).

Cinzento Rosa heeft ruime ervaring op het gebied van yoga & meditatie (Dascha Willemsen heeft zelf ook een yoga-teacher opleiding afgerond en mediteert zelf geregeld (bijna dagelijks).

Verbinding; Meditatie & lichaamsgerichte oefeningen bij herstel van een depressie.

© 2019-2021 by Cinzento Rosa. Proudly created for (new) moms (and dads) who need

help and support. Cinzento Rosa is onderdeel van DDietist - KVK: 51030284